Studiebegeleiding

Leer studeren als een prof en vergroot je schoolsucces 

Het kan knap lastig zijn om als kind het juiste evenwicht te vinden tussen studeren en vrije tijd, en om efficiënt te leren. Via studiebegeleiding bieden we ondersteuning bij het ontwikkelen van een goede studiemethode, het maken en opvolgen van een haalbare planning, het overwinnen van faalangst en het aanpakken van uitstelgedrag.
Of je nu in de lagere school zit, het middelbaar of het hoger onderwijs, we helpen je graag om het beste uit je student te halen en jullie studiedoelen te bereiken!
Studiebegeleiding en studiecoaching in Oudenaarde voor kinderen en studenten lager onderwijs secundair onderwijs en hoger onderwijs

Hoe gaan we aan de slag?

Kies de formule die past bij jouw kind.

Studiestart

72 per sessie
 • Studietraject voor een succesvolle start in je studies.
 • 8 sessies
 • 2 opeenvolgende maanden
 • 1 begeleiding per week
 • Persoonlijk leerplan op maat
 • Inclusief werkboek 'Studielogboek' ter waarde van € 40

Studieboost

68 per sessie
 • Studietraject om je studievaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
 • 12 sessies
 • 3 opeenvolgende maanden
 • 1 begeleiding per week
 • Persoonlijk leerplan op maat
 • Inclusief werkboek 'Studielogboek' en 'Studieplanner' ter waarde van € 60
Populair

Studieflex

64 per sessie
 • Studietraject voor échte topstudenten.
 • meer dan 12 sessies
 • onbeperkt gedurende het volledige schooljaar
 • 1 of meer begeleidingen per week
 • Persoonlijk leerplan op maat
 • Inclusief werkboek 'Studielogboek' en 'Studieplanner' ter waarde van € 60
 • Gratis intakegesprek

Haal het beste uit je studies

Na dit traject kan je kind

✓ Vlot aan de slag met het opstellen en opvolgen van een goede planning.

✓ Een efficiënte en sterke studiemethode toepassen om meer leerstof te onthouden in minder tijd.

✓ Zelfverzekerd examens of toetsen invullen door het overwinnen van faalangst en het hebben van vertrouwen in eigen kennen en kunnen.

✓ Huiswerk en taken begrijpen, inschatten en vlot zelfstandig maken.

✓ De beste studietechnieken toepassen om zich voor te bereiden op mondelinge, schriftelijke en open boek examens.

✓ Uitstelgedrag aanpakken en zo stress verminderen en schoolresultaten verbeteren.

Wat klanten zeggen over studiebegeleiding

Sven Wastijn
papa van A. (13 jaar)
Lees verder
De overgang van het lager naar het secundair viel onze zoon zwaar. Het eerste rapport was dan ook een ontgoocheling met meerdere tekorten. Het ontbrak hem aan een duidelijke methodiek om te plannen en te studeren. Nel heeft onze zoon stapsgewijs de instrumenten gegeven om te leren plannen en studeren met het oog op de examens van december. De examenperiode verliep vlot en met goede resultaten zonder tekorten. Eveneens werden alle tekorten van het dagelijks werk weggewerkt. Daarenboven merken we een positieve verandering in zijn werkhouding op. Nel blijft altijd rustig en past zich aan naar de noden van het kind waardoor er een vertrouwensband ontstaat. Ook naar de ouders is ze heel toegankelijk. Wij zijn dan ook heel tevreden over de dienstverlening.
Inge Bostyn
Mama van Y. (16 jaar)
Lees verder
Bij overgang naar de derde graad gaf onze zoon aan dat hij wat problemen had met het verwerken van de leerstof. Tot op dat moment ging het als vanzelf maar door de andere manier van lesgeven en ondervragen, kreeg hij het moeilijk. Hij gaf zelf aan nood te hebben aan tips en tricks om de leerstof te verwerken. Nel heeft hem enkele tools en tips aangeboden om meer gestructureerd te werken. Zaken die hij binnenkort in het hoger onderwijs ook zal kunnen gebruiken. Wij zijn zeer tevreden over haar aanpak!
Anoniem
Mama van M. (13 jaar)
Lees verder
We zijn heel tevreden van de begeleiding. Nel geeft een heleboel tips en tricks mee om efficiënter en beter te studeren en memoriseren. Ze helpt met het opstellen van een planning en is een echt klankbord voor zowel het kind als de ouders. Ze spitst zich echt toe op de noden van het kind.
F. C.
mama van M. (15 jaar)
Lees verder
Ik wil je graag laten weten dat M. voor de derde keer helemaal opgeladen in de auto springt. Ze benoemt het zelf als ‘ ik ben weer helemaal opgefleurd’. De uitleg die ze vandaag kreeg over de hersenen vond ze uiterst interessant en ze heeft me alles haarfijn uitgelegd, de tekening getoond, uitgelegd dat puntje 4 en 5 de volgende keer aan bod komt … Ze zei zelf dat ze misschien wel neurochirurg wil worden… dit enkel om te illustreren hoe vrolijk en gemotiveerd ze buiten is gestapt. Ze zegt het zo fijn te vinden om bij te leren! Dankjewel! Elke school zou een Nel Labeeuw in het team moeten hebben!
P.D.S
P.D.S
mama van L. (19 jaar)
Lees verder
Wij hopen ook dat het verder de goede richting mag uitgaan. Via deze weg … Nog eens heel erg bedankt voor de ondersteuning… Ik voel dat ze echt veel aan jouw ondersteuning heeft! Ze doet haar best, dat weten we en meer kunnen we niet vragen, hé.
Previous
Volgende

Klaar voor studiebegeleiding?

Het helpen van je kind bij schoolwerk kost veel tijd en energie. Geef het uit handen. Wij zijn graag jullie partner en bieden de begeleiding op maat van jouw kind.

Veelgestelde vragen over studiebegeleiding

Studiebegeleiding is het proces waarbij je kind ondersteuning krijgt van een studiecoach om hun schoolprestaties te verbeteren. Dit omvat vaak het aanleren van effectieve en efficiënte studiemethoden, hulp bij plannen, het geven van waardevolle studietips, ondersteuning bij huistaken, … Het uiteindelijke doel is om je kind te helpen hogere cijfers te behalen en succesvol te zijn op school.

Studiebegeleiding is belangrijk omdat het je kind helpt de nodige kennis en vaardigheden te ontwikkelen om tot levenslang leren te komen. Onze wereld verandert razendsnel waardoor het hebben van een sterk leervermogen één van de belangrijkste vaardigheden voor de toekomst zijn. Dankzij studiebegeleiding kan je kind niet alleen beter presteren op school, maar leert het ook hoe het effectief informatie kan verwerven, verwerken en toepassen. Dit legt de basis voor een levenslange leergierigheid, waardoor je kind beter voorbereid is op de voortdurende veranderingen in de wereld en de kansen die zich voordoen. Kortom, studiebegeleiding is een investering in zowel het heden als de toekomst van je kind.

Hoe lang studiebegeleiding duurt, hangt af van wat je kind nodig heeft. Het kan een paar weken zijn of zelfs enkele maanden. Het hangt af van hoe moeilijk de onderwerpen zijn, hoe vlot je kind informatie oppikt en hoe goed je kind al kan studeren. We passen de begeleiding aan op wat jouw kind nodig heeft, zodat ze het beste resultaat behalen.

Meestal wordt er minimaal één keer per week een sessie van 60 minuten ingepland. Deze wekelijkse sessies helpen om regelmatig en gestructureerd te werken aan het verbeteren van de studievaardigheden van je kind.

De studiebegeleiding vindt meestal wekelijks plaats, met minimaal één sessie van 60 minuten per week. De frequentie kan echter variëren op basis van de behoeften en schema’s van je kind. Over het algemeen is regelmatige studiebegeleiding essentieel om succes op school te behalen en studievaardigheden te verbeteren.

Studiebegeleiding vindt plaats in onze speciaal ontworpen praktijkruimte in Oudenaarde. Deze plek werd zo ingericht dat het de concentratie en studieaanpak van je kind optimaliseert. In uitzonderlijke gevallen bieden wij ook tijdelijk studiebegeleiding aan huis. (vb. Wanneer verplaatsen moeilijk is)

De vooruitgang van jouw kind wordt bijgehouden en maandelijks naar jou als ouder gecommuniceerd (schriftelijk en/of mondeling). Ons doel is om transparant en communicatief te zijn, zodat je steeds op de hoogte bent van de voortgang van je kind in de studiebegeleiding. Zit je tussendoor toch nog met vragen? Dan kan je ons steeds bereiken via e-mail of Whatsapp.