Hallo, ik ben nel

Ik was dol op naar school gaan en nieuwe dingen leren. In de lagere school moest ik niet zo hard werken om goede cijfers te behalen. 

Pas toen ik naar het middelbaar ging, merkte ik dat het leren niet altijd even gemakkelijk meer was. Mijn goede punten behouden werd moeilijker en moeilijker. Wanneer een leraar voorstelde om van studierichting te veranderen, ontstond er bij mij paniek. Dit betekende ook van school veranderen, weg van mijn vrienden en dit wou ik absoluut niet! 

Ik had altijd goede resultaten behaald en had nooit echt stilgestaan bij de manier waarop ik leerde. Maar toen mijn punten begonnen te dalen ontdekte ik dat ik eigenlijk niet zo goed wist hoe ik moest studeren op een efficiënte manier. 

"Moeilijkheden met studeren? Het overkwam mij ook als kind!"

Over Nel pedagoog en onderwijskundige bij Edubrein

Hoe ik van een middelmatige student uitgroeide tot een expert in leren en studeren.

Gelukkig veranderde alles toen ik aan de Universiteit studeerde. Tijdens mijn opleiding tot pedagoog en onderwijskundige kreeg ik verschillende vakken die gingen over studiemethoden en – technieken en die de wetenschappelijke basis ervan bijbrachten. Er ging een wereld voor mij open! 

Ik ontdekte hoe onze hersenen werken tijdens het studeren en wat ervoor zorgt dat we dingen beter onthouden. Ik leerde hoe ik notities moest maken tijdens de lessen en hoe ik deze later het best kon samenvatten en instuderen. Ik leerde ook hoe ik het best kon plannen en hoe ik mezelf gemotiveerd kon houden om te studeren. 

Door deze nieuwe vaardigheden merkte ik dat ik niet alleen betere cijfers haalde, maar dat ik ook minder gestrest was tijdens examens en voor deadlines. Ook mijn motivatie om te leren schoot de hoogte in!

Na mijn afstuderen besloot ik om me blijvend te verdiepen in de wetenschap rond studietechnieken, leerstrategieën en executieve functies. Tot op vandaag merk ik regelmatig op dat kinderen nog steeds heel wat moeite hebben met studeren. Ze gaan ervanuit dat ze meer moeten studeren om betere punten te behalen, terwijl het vaak te maken heeft met beter en slimmer leren van de leerstof. Studeren: hoe doe je dat eigenlijk? 

In 2020 besloot ik dan ook om mijn kennis met anderen te delen via mijn eigen praktijk. Ik help nu andere jongeren om te ontdekken hoe ze het beste kunnen studeren en leren. Hen tot nieuwe inzichten brengen, hen dat stapje verder krijgen in hun leerproces én de fonkels in hun ogen zien wanneer ze tot een efficiënt studiemethode komen, daar doe ik het voor!

"Toen ik opmerkte dat kinderen vandaag nog steeds worstelen met studeren, besloot ik mijn kennis te delen via de praktijk."

Over Edubrein en Nel de praktijkruimte

Wat maakt van mij een expert?

Met mijn academische achtergrond als leerkracht en onderwijspedagoog heb ik een uitgebreide kennis opgebouwd over hoe kinderen tot leren en studeren komen. Daarnaast blijf ik voortdurend investeren in mijn expertise door bij te scholen en op de hoogte te blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Ik ben een gepassioneerde expert in alles wat met leren en onderwijs te maken heeft en geloof dat elk kind uniek is en een persoonlijke aanpak verdient.

 

Studiecoach Nel pedagoog in Oudenaarde

Maar mijn kennis is niet alleen theoretisch, ik heb ook heel wat praktijkervaring. Als ouder en leerkracht weet ik als geen ander welke uitdagingen er kunnen opduiken tijdens het leerproces van een kind. En dankzij mijn samenwerkingen met andere ouders en kinderen kan ik deze kennis omzetten naar de praktijk en jou helpen om inzicht te krijgen in hoe jouw kind leert en hoe je hem of haar kunt ondersteunen.

Leerkracht - onderwijspedagoog - studiecoach
Gediplomeerd expert in leren en studeren
10 jaar ervaring binnen onderwijs als pedagoog en leerkracht
Ontwikkelaar van opleidingen, workshops en lesmateriaal
Partner van ouders sinds 2020
Mama van een fantastische dochter Alix