Studieadvies

Jouw onderwijskennis van morgen, begint vandaag 

Als ouder sta je voor een hele uitdaging: het maken van de beste schoolkeuzes voor je kind. Met de onderwijswereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden, kan het voelen alsof je verdwaald bent in een doolhof van mogelijkheden. Maar geen zorgen! Of je nu worstelt met het helpen van je kind bij huiswerk of twijfelt over de juiste school- of studiekeuze, ik ben er als onderwijspedagoog om je te helpen via studieadvies. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind de perfecte route vindt naar een geweldige toekomst, zonder struikelblokken op het pad.

Hoe gaan we aan de slag?

Maak vandaag nog een afspraak en krijg het advies dat je verdient! 

E-mailconsultatie

30 per 20 minuten
  • Je ontvangt een antwoord op je studievraag via e-mail
  • Persoonlijk studieadvies afgestemd op jouw kind
  • Mogelijkheid tot 1 follow-up e-mail voor verdere verduidelijking of vragen

Videoconsultatie

80 per uur
  • Sessie van 60 minuten met ervaren pedagoog via videocall .
  • Interactieve bespreking van je studievraag
  • Persoonlijk studieadvies afgestemd op jouw kind
  • Opname van de sessie beschikbaar voor latere referentie

Studieadvies: de sleutel tot jouw kind's succesvolle toekomst

Wat mag je verwachten van het studieadvies? 

✓ Je krijgt tips en studieadvies die direct toepasbaar zijn in jullie gezinsleven of het schoolleven van je kind.

✓ Je ontvangt studieadvies die gebaseerd is  op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken, zodat je kunt profiteren van de beste en meest actuele kennis over het onderwijs.

✓ Geen blabla, maar eerlijke en oprecht antwoord op al je vragen. Ik zorg voor een open communicatie en transparantie in mijn studieadvies, zodat je volledig geïnformeerd bent.

✓ Laat mij het werk voor jou doen! Ik heb de expertise en ervaring om je snel en gemakkelijk te voorzien van de antwoorden die je zoekt, zonder dat je eindeloos hoeft te zoeken.

Wat klanten zeggen over studieadvies

M.D.
mama van K. (5 jaar)
Lees verder
Wij gingen onmiddellijk aan de slag met de tips die we van Nel gekregen hadden. Ook de logopediste vond de tips heel interessant en ging ze ook aanbevelen bij een aantal van haar patiëntjes. We blijven onze dochter goed opvolgen en bij vragen kom ik graag nog eens langs.

Klaar voor studieadvies?

Kom eens op de koffie! Uiteraard maak ik graag tijd voor je vrij en geef je de antwoorden die je zoekt.

Veelgestelde vragen over studieadvies

Studieadvies is een proces waarbij er deskundige ondersteuning geboden wordt aan jou als ouder, om je te helpen bij  het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot het studie- en loopbaantraject van je kind. Dit studieadvies omvat  het identificeren van persoonlijke interesses, sterke punten en doelen van je kind en de vertaling daarvan naar geschikte studie- en carrièremogelijkheden.

Ouders vragen vaak waarom ze voor studieadvies zouden moeten kiezen voor hun kind. Studieadvies biedt een gepersonaliseerde aanpak om houw kind te begeleiden bij het maken van belangrijke studie- en carrièrekeuzes. Het helpt bij het verkennen van verschillende mogelijkheden en het maken van gefundeerde keuzes door duidelijke richtlijnen en handvaten aan te bieden. Kortom, studieadvies is een waardevolle investering in de toekomst van jouw tiener, waarbij professionele begeleiding centraal staat.

Studieadvies van Edubrein kan op 2 manieren plaatsvinden, namelijk via emailconsultatie of videoconsultatie. Dit doen we om tegemoet te komen aan jouw behoeften en voorkeuren als ouder. 

Bij een emailconsultatie kan je eenvoudig jouw vraag via e-mail formuleren en doorsturen naar hallo@edubrein.be. Als ervaren pedagoog analyseer ik vervolgens deze informatie en formuleer op basis daarvan persoonlijke advies en aanbevelingen. Dit studieadvies wordt vervolgens per e-mail teruggestuurd naar jou, met de mogelijkheid voor een follow-up e-mail voor verdere verduidelijking of vragen.

Bij een videoconsultatie vindt er een online gesprek plaats via Microsoft Teams. Tijdens dit gesprek worden de interesses, vaardigheden en doelen van jouw kind besproken, en bied ik directe feedback en advies. Het gesprek kan interactief zijn, waarbij vragen gesteld kunnen worden en gedachten uitgewisseld kunnen worden om zo een diepgaander inzichten te krijgen.

Ongeacht de gekozen consultatiemethode, is het doel van studieadvies om een persoonlijke en ondersteunende ervaring te bieden, waarbij je kind verder wordt geholpen bij zijn of haar studietraject. 

Andere ouders vragen vaak om studieadvies voor hun kind met betrekking tot het kiezen van de juiste studierichting, het ontdekken van een passende studiemethode, het omgaan met studiegerelateerde stress tijdens de examens, en ga zo maar verder. Ze willen vaak weten hoe ze hun kind kunnen ondersteunen bij het maken van weloverwogen studiekeuzes en hoe ze kunnen omgaan met eventuele uitdagingen tijdens het studeren.